Gyermekekkel folyó pszichológusi munka 3. – Vas megye

A megyében több helyen, több intézményben érhető el ingyenes pszichológiai ellátás gyermekek (és szüleik) részére. Ha lelki probléma adódik, szülőként nehéz hirtelen megoldást, szakembert találni, hogy hova is lehet segítségért fordulni. A tájékozódás megkönnyítésére, a könnyebb eligazodás érdekében megpróbálom összeszedni a lehetőségeket.

Tudjon meg többet!

Az autogén tréning - egy kliens szempontjából

Élménybeszámoló az autogén tréningről Rita (28) tollából

Tudjon meg többet!

Gyermekekkel folyó pszichológusi munka 2. – Családterápia

Mint ahogy az előző részben szó volt róla a szülők különböző problémák (magatartásprobléma, beilleszkedési gond, pszichoszomatikus betegség, éjszakai vagy nappali bepisilés, székeléssel kapcsolatos probléma, evés-, alvászavar,…) miatt kereshetik fel a pszichológust.

Tudjon meg többet!

Gyermekekkel folyó pszichológusi munka 1. – Egyéni terápia

A szülők legtöbbször gyermekük viselkedéses, testi vagy akár lelki panaszaival keresik meg a pszichológust. Ez lehet: magatartásprobléma, beilleszkedési gond, az éjszakai vagy nappali bepisilés, székeléssel kapcsolatos problémák, evés- és alvászavar, megmagyarázhatatlan testi tünetek.

Tudjon meg többet!

Készülődés az iskolába

Augusztusban javában tombol a nyári szünet, mégis a szülők és a gyerekek is érzik főként így a hónap közepe felé, hogy nemsokára visszaáll a régi rend, és elkezdődik az óvoda, iskola.

Tudjon meg többet!

Archívum